Texel, hier vind je meer!

Waddeneiland Texel is een veelzijdige vakantiebestemming waar iedere toerist zich thuis voelt. Of u nu graag actief buiten bent, liever met een goed boek op het terras zit, of houdt van gezellig een terrasje pakken en uit eten gaan, alles kan. In vogelvlucht nemen we u mee langs de grote variatie aan activiteiten en mogelijkheden die Texel het hele jaar door biedt. En leuk om te weten: Texel is in elk jaargetijde fantastisch. Ieder seizoen biedt weer andere bezienswaardigheden en mogelijkheden.

Gevarieerde natuur

Nergens in Nederland vind je zoveel verschillende landschappen op zo’n beperkte oppervlakte als op Texel. Uitgestrekte witte zandstranden (ruim 30 kilometer!), wad, meer dan 40 natuurgebieden, natte en droge duinvalleien, bos en weilanden vol (zeldzame) veldbloemen en vogels. Door de meeste natuurgebieden lopen mooie fiets- en wandelroutes. Tip: ga eens mee op excursie. Een gids vertelt u leuke wetenswaardigheden over het betreffende gebied.

Kom in actie!

Texel is het ultieme buitensporteiland. Ter land, ter zee en in de lucht: waar u ook voor kiest, op Texel kan het! Over het eiland loopt een mountainbikeroute van ruim 100 kilometer, er zijn tientallen mooie trails en wandelpaden, u kunt e-skaten, vliegeren, suppen, kiten, zwemmen, varen met een snelle rib, parachutespringen, een rondvlucht maken, golfen en nog veel meer leuks doen. Over heel Texel ligt ruim 140 kilometer aan fietspad.

Ecomare, natuurmuseum en zeehondenopvang Texel

Ecomare, natuurmuseum en zeehondenopvang Texel

Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. U ziet er zeehonden, vogels, vissen en andere zeedieren van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdekt u alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. U kunt er uren rondstruinen!

Maritiem- en Juttersmuseum, het boeiendste uitje van Texel!

Maritiem- en Juttersmuseum, het boeiendste uitje van Texel!

Het leukste familiemuseum van Texel! Beleef de stoere wereld van het strandjutten! Er is een diversiteit van strandvondsten van meer dan 80 jaar! Ontdek het maritieme heden en verleden van onder andere de jutterij, scheepsstrandingen en de KNRM. In de verschillende sfeervolle ruimtes worden, naast de exposities, doorlopend diverse films vertoond. Ook is er een gezellig museumcafé met een leuke souvenirshop. Voor de kinderen zijn er leuke speurtochten, spelletjes en er is een uitgebreide speeltuin.

Monster aan op de Waddencruise TX44

Monster aan op de Waddencruise TX44

Dé cruise vanaf Texel om zeehonden te spotten en door de marinehaven van Den Helder te varen. Voor 2 uur van uw tijd gaat deze leuke cruise langs de zandplaat de Razende Bol om zeehonden te spotten en door de marinehaven voor een rondvaart. Aan boord wordt interessante informatie verstrekt door een spreker. Een hapje en een drankje kan benedendeks worden gehaald.

Wandelen met TXgids Marcel Wijnalda

Wandelen met TXgids Marcel Wijnalda

Bent u op zoek naar een unieke en avontuurlijke ervaring op Texel? Ontdek het eiland dan samen met Txgids! Met onze gids op pad gaan betekent dat alles geheel naar uw wens is.

Bijvoorbeeld VroegeVogelsStruûn
Op struûn maar dan wel voordat de zon opkomt….van alle Texelse natuurbelevenissen is

previous arrow
next arrow
Image

Kind- en hondvriendelijk

Heeft u nog jonge kinderen? Ook voor hen is Texel een geweldige bestemming. Lammetjes knuffelen, het Sommeltjespad lopen, zeehondjes kijken, pannenkoeken eten of lekker spelen in de bosspeeltuinen.

Ook als de hond mee is, heeft die echt vakantie: nergens in Nederland zijn zoveel plekken waar uw viervoeter lekker los mag lopen. In de meeste van onze accommodaties zijn honden toegestaan.

Dorpentocht

Texel heeft zeven dorpen: Den Burg, De Koog, Den Hoorn, De Waal, Oudeschild, Oosterend en De Cocksdorp. Ieder dorp heeft zijn eigen karakteristieken. Allemaal zijn ze de moeite waard om te bezoeken. In Den Burg en De Koog kunt u lekker funshoppen. In alle dorpen zijn gezellige terrasjes voor een tussenstop.

Insidertips

Op zoek naar het onbekende? Wij vertellen u graag meer over onze favoriete plekken op het eiland. Insidertips die uw Texelvakantie nog leuker maken! Vraag ons er gerust naar.

Zoveel te doen

Op Texel is zoveel te doen, dat u probleemloos iedere dag weer iets anders kunt ondernemen. Of als u vaker terugkomt: bij ieder bezoek valt weer iets nieuws te beleven. Bezoek de zeehonden in Ecomare, maak een boottocht, ontdek in Juttersmuseum Flora wat voor bijzonders er zoal aanspoelt op de stranden of verdiep je in de geschiedenis van het eiland in een van de musea Kaap Skil, Waelstee of het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum. Bent u kunstliefhebber? Op Texel zijn tientallen galerieën.

Voor Bourgondiërs en culinaire lekkerbekken

In alle prijsklassen kun je op het eiland goed eten. Van een versgebakken portie kibbeling op de haven tot een achtgangendiner in sterrenrestaurant Bij Jef in Den Hoorn. En alles wat daar tussen zit. Texel heeft een groot aantal uitstekende restaurants. Veel horecaondernemers gebruiken overwegend producten van het eiland en dragen daarmee bij aan duurzaamheid en het bewust omgaan met milieu en leefomgeving. Texel heeft een groot aantal heerlijke lokale producten, zoals lamsvlees, Texels bier, aardappelen en (zilte) groenten.

Image

Enthousiast of meer weten?

Bekijk onze vakantiewoningen of neem contact op

Inschrijven Nieuwsbrief

Website door webjongens