Texel, hier vind je meer!

Waddeneiland Texel is een veelzijdige vakantiebestemming waar iedere toerist zich thuis voelt. Of u nu graag actief buiten bent, liever met een goed boek op het terras zit, of houdt van gezellig een terrasje pakken en uit eten gaan, alles kan. In vogelvlucht nemen we u mee langs de grote variatie aan activiteiten en mogelijkheden die Texel het hele jaar door biedt. En leuk om te weten: Texel is in elk jaargetijde fantastisch. Ieder seizoen biedt weer andere bezienswaardigheden en mogelijkheden.

Gevarieerde natuur

Nergens in Nederland vind je zoveel verschillende landschappen op zo’n beperkte oppervlakte als op Texel. Uitgestrekte witte zandstranden (ruim 30 kilometer!), wad, meer dan 40 natuurgebieden, natte en droge duinvalleien, bos en weilanden vol (zeldzame) veldbloemen en vogels. Door de meeste natuurgebieden lopen mooie fiets- en wandelroutes. Tip: ga eens mee op excursie. Een gids vertelt u leuke wetenswaardigheden over het betreffende gebied.

Kom in actie!

Texel is het ultieme buitensporteiland. Ter land, ter zee en in de lucht: waar u ook voor kiest, op Texel kan het! Over het eiland loopt een mountainbikeroute van ruim 100 kilometer, er zijn tientallen mooie trails en wandelpaden, u kunt e-skaten, vliegeren, suppen, kiten, zwemmen, varen met een snelle rib, parachutespringen, een rondvlucht maken, golfen en nog veel meer leuks doen. Over heel Texel ligt ruim 140 kilometer aan fietspad.

Image

Kind- en hondvriendelijk

Heeft u nog jonge kinderen? Ook voor hen is Texel een geweldige bestemming. Lammetjes knuffelen, het Sommeltjespad lopen, zeehondjes kijken, pannenkoeken eten of lekker spelen in de bosspeeltuinen.

Ook als de hond mee is, heeft die echt vakantie: nergens in Nederland zijn zoveel plekken waar uw viervoeter lekker los mag lopen. In de meeste van onze accommodaties zijn honden toegestaan.

Dorpentocht

Texel heeft zeven dorpen: Den Burg, De Koog, Den Hoorn, De Waal, Oudeschild, Oosterend en De Cocksdorp. Ieder dorp heeft zijn eigen karakteristieken. Allemaal zijn ze de moeite waard om te bezoeken. In Den Burg en De Koog kunt u lekker funshoppen. In alle dorpen zijn gezellige terrasjes voor een tussenstop.

Insidertips

Op zoek naar het onbekende? Wij vertellen u graag meer over onze favoriete plekken op het eiland. Insidertips die uw Texelvakantie nog leuker maken! Vraag ons er gerust naar.

Zoveel te doen

Op Texel is zoveel te doen, dat u probleemloos iedere dag weer iets anders kunt ondernemen. Of als u vaker terugkomt: bij ieder bezoek valt weer iets nieuws te beleven. Bezoek de zeehonden in Ecomare, maak een boottocht, ontdek in Juttersmuseum Flora wat voor bijzonders er zoal aanspoelt op de stranden of verdiep je in de geschiedenis van het eiland in een van de musea Kaap Skil, Waelstee of het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum. Bent u kunstliefhebber? Op Texel zijn tientallen galerieën.

Voor Bourgondiërs en culinaire lekkerbekken

In alle prijsklassen kun je op het eiland goed eten. Van een versgebakken portie kibbeling op de haven tot een achtgangendiner in sterrenrestaurant Bij Jef in Den Hoorn. En alles wat daar tussen zit. Texel heeft een groot aantal uitstekende restaurants. Veel horecaondernemers gebruiken overwegend producten van het eiland en dragen daarmee bij aan duurzaamheid en het bewust omgaan met milieu en leefomgeving. Texel heeft een groot aantal heerlijke lokale producten, zoals lamsvlees, Texels bier, aardappelen en (zilte) groenten.

Image

Enthousiast of meer weten?

Bekijk onze vakantiewoningen of neem contact op

Inschrijven Nieuwsbrief

*  Website URL

Website door webjongens